ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ ТУРИСТИЧНОГО ЦЕНТРУ ОДЕСИ

ДЛЯ ГОСТЕЙ І МЕШКАНЦІВ МІСТА, А ТАКОЖ ДЛЯ СПЕЦІАЛІСТІВ У ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ, ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ ТА РОЗВАГ

ГАСТРОНОМІЧНІ, ЕНО МУЗЕЇ

МУЗЕЙ ХЛІБА

вул. Генерала Петрова, 14/2 | +38(048)728-59-08

У 2008 році з нагоди своєї 10-річної річниці ВАТ «Одеський коровай» відкрило в Одесі на базі хлібокомбінату № 4 Музей хліба. Головна мета – ознайомити жителів і гостей міста з цікавою і багатогранною історією розвитку хлібопечення одеського регіону, а також з дивовижними фактами з історії створення та діяльності хлібопекарських підприємств «Одеського короваю».

Музей хліба був створений співробітниками підприємства за допомогою і консультації фахівців міського архіву, Одеського історико-краєзнавчого музею. У музеї зберігаються документи, фотографії та інші матеріали, пов’язані з хлібопеченням, про діяльність хлібокомбінатів, надані колишніми співробітниками-пенсіонерами підприємства, жителями міста. Частина матеріалів – це копії з міського архіву та історико-краєзнавчого музею. У 2009 р музей пройшов експертизу управління з питань культури і мистецтва Одеської міської ради та отримав статус «Народного музею» (код музею МК-ОК 09).

Історія «Одеського короваю» – це невід’ємна частина історії міста. Адже створення хлібопекарського підприємства сягає корінням ще в кінець 18 століття і пов’язане з такими відомими іменами, як російська імператриця Катерина II, Дюк де Рішельє, знатними і багатими жителями Одеси того часу. Тут свого часу працював відомий російський письменник Максим Горький. «Одеський коровай» гідно пережив складні воєнні роки, і відразу після звільнення Одеси в печах під відкритим небом почав випуск хліба для жителів міста. В історії «Одеського короваю» вписано червоною строчкою сотні імен працьовитих, талановитих людей, які здійснювали свої трудові подвиги, відродили підприємство з військових руїн і створили надійну платформу для подальшого розвитку, передали свій досвід і майстерність новому поколінню.

Зокрема, в музеї представлені експозиції: «Історія хлібопечення», «Хлібопекарська в царські часи», «Хлібопекарська в революційний період», «Хлібопекарська за часів Великої Вітчизняної війни», «Сучасний етап розвитку хлібопечення Одеси», «Одеський коровай» сьогодні ». На тематичних стендах зібрані унікальні матеріали: укази імператриці Катерини і градоначальників Одеси кінця 18 ст., Статути хлібопекарського підприємства, старовинні рецепти і технології приготування хліба, документи і фотографії військового і післявоєнного періоду.

У Музеї хліба також систематично організовуються тематичні виставки: «Хліб війни», «Великодні паски», «Різдвяна випічка» і т.д.

режим роботи: 14:00 – 16:00, обідня перерва: немає, вихідний: Пн, Ср, Пт, Сб, Нд


МУЗЕЙ ШОКОЛАДУ

вул. Дерибасовська, 14 | +38(048)706-05-06

У вересні 2010 року компанія «АВК» відкрила свій перший «Музей шоколаду» в Черкасах. Ідея шоколадного музею була так радо сприйнята гостями, що з 2011 року музей буде практично в кожному місті України. У ньому Вас чекає не тільки пізнавальна екскурсія, експонати з шоколаду, а й дегустація виробів шоколадних майстрів.

Музей Шоколаду в Одесі розповідає про історію шоколаду, демонструє багатий і цікавий асортимент сувенірів і подарунків, приголомшливу виставку шоколадних фігур, а також запрошує на дегустацію цукерок і шоколаду.

режим роботи: 11:00 – 20:00, обідня перерва: немає, вихідний: немає


МУЗЕЙ КОНЬЯЧНОЇ СПРАВИ ім. Н.Л.ШУСТОВА

вул. Мельницка, 13 | +38(048)740-08-99

Коньяк – воістину божественний напій. Ось уже майже чотири сотні років його виробництво овіяне безліччю секретів. Грандіозний досвід поколінь … Знання, що збираються по крупицях … Майстерність, відточене роками і століттями … Ось що від очей непосвячених приховує коньяк – напій-історія, напій-легенда. Відкрити завісу таємниці над народженням коньяку пропонує єдиний в Україні Музей коньячної справи Н. Л. Шустова. Розташувався він в історичному центрі Одеси – у старовинних підвалах Одеського коньячного заводу. Експонати унікальної колекції датовані кінцем XIX-початком XX століття.

Музей коньячної справи Шустова пропонує наступні види послуг: • екскурсії з дегустацією • оренду кінозалу • оренду арт-простору • оренду дегустаційних залів • коньячний бутик • сувенірну продукцію • обладнання для людей з обмеженими можливостями • wi-fi

режим роботы: 10:00 – 20:00, перерва: не має, вихідний: не має


НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР

«ІНСТИТУТ ВИНОГРАДАРСТВА ТА ВИНОРОБСТВА ім. В.Е. ТАЇРОВА»

Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 27 | +38(048)740-36-76

Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Таїрова створено в 1905 році як дослідне господарство “Виноробна станція російських виноградарів і виноробів”. Ініціатором його створення був редактор журналу “Вісник виноробства”, ентузіаст розвитку культури виноградарства – В. Таїров. На початковому етапі був обладнаний невеликий підвал, зібрана бібліотека. У період з 1910 по 1912 рр. на березі Сухого лиману було закінчено спорудження комплексу будівель станції, а також був закладений дослідницький виноградник (3 га) та побудована майстерня зі щеплення. У 1931 р станція була реорганізована в Український науково-дослідний інститут виноградарства і виноробства. До його 100-річчя відкрито музей виноградарства і виноробства, який розповідає про основні напрямки розвитку вітчизняної виноробної школи.

FreeCurrencyRates.com
© 2015-2021 | HORNET-INFO | ODESA TOURIST INFORMATION CENTER